top of page

HOME - TUINONTWERP - LANDELIJKE TUIN BIJ MODERNE VILLA

LANDELIJKE TUIN

MODERNE VILLA

We wilden in tuin waarbij onze woning zou opgaan in het landschap. Veel kleurrijke bloemen waar we doorheen kunnen wandelen.  - Opdrachtgever -

SAMENWERKEN EN ONTZORGEN

Voor deze opdrachtgever in Haaksbergen hebben we een landschappelijke tuin ontworpen. We zijn vroeg in het proces betrokken waardoor er een bijzondere samenwerking tussen tuinarchitect, architect, hovenier en opdrachtgever ontstaan. We hebben de opdrachtgever ontzorgd en de uitvoering begeleid.

STJ_9346.JPG
STJ_9312.JPG
STJ_9309.JPG

FUNCTIONELE LIJNEN EN CONTRASTEN

In het tuinontwerp hebben we een contract gemaakt tussen functionele looplijnen en weelderige natuurlijke beplanting. De moderne villa hebben we letterlijk op een functionele plint gezet. Deze plint verbind de woning en het bijgebouw. Hier is een besloten ruimte ontstaan die we als binnentuin hebben ontworpen. In deze binnentuin hebben we een meerstammige Zelkova serata een bijzondere plek gegeven waardoor het voelt alsof de tuin om de boom heen ontworpen is.

NATURALISTISCHE BEPLANTING

Met een natuurlijk ogende beplanting valt er in elk seizoen iets te beleven in te tuin. In februari beginnen de eerste krokussen te bloeien en laat november bloeien er nog verschillende kleuren asters. Door het gebruik van siergrassen en vaste planten met sterke wintersilhouetten heeft de tuin in de winter ook nog een bijzonder sfeer. 

bottom of page