top of page

HOME - OVER

42a.JPG

OVER
STEFAN
JASPERS

Stefan Jaspers Tuin & landschap ontwerpt, adviseert, realiseert en beheert de buitenruimte. Dit doen we op verschillende schaalniveau’s. We werken zeer gevarieerd: van stadstuin tot landgoed en van beplantingsplan tot dorpsplan.

VISIE

CREATIEF

Tuin, landschap, natuur en architectuur vormen ons vakgebied, maar vooral een bron van inspiratie en motivatie. In Nederland bestaat er eigenlijk geen ‘echte natuur’ meer. Het landschap is door de mens vormgegeven. Tegelijk heeft de natuur zich wel verder ontwikkeld. Deze combinatie heeft ervoor gezorgd dat elke streek een uniek karakter heeft. De omgeving waarin een tuin of terrein ligt, geeft inspiratie voor een creatief ontwerp. We zoeken de relatie met de omgeving en naar samenhang tussen weelderige en spontane beplanting en minimalistische architectonische elementen. Daarnaast is seizoensbeleving een belangrijk aspect, omdat elke plant zijn eigen waarde in verschillende seizoenen laat zien. We creëren hierdoor verrassende buitenruimtes die het hele jaar door interessant zijn en een vanzelfsprekende uitstraling hebben.

DUURZAAM

In de ontwerpen van Stefan Jaspers Tuin & Landschap staat duurzaamheid centraal. Over elk detail is nagedacht, waardoor u later niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Beplanting is ontworpen met oog op het latere beheer. “De juist plant op de juiste plek” is essentieel, omdat elke plant een eigen voorkeur heeft voor specifieke groeiomstandigheden. Alleen wanneer bodem en plant op elkaar zijn afgestemd, kan er een duurzame vegetatie ontstaan, die zichzelf in stand houdt en daardoor weinig onderhoud nodig heeft. De architectonische elementen zijn stoer en altijd functioneel. Er wordt gekozen voor materiaal dat past bij de woning én bij de omgeving. We zijn constant op zoek naar nieuwe toepassingsmogelijkheden van verschillende materiaalsoorten.

PERSOONLIJK

Persoonlijk contact is voor ons belangrijk. We werken immers aan uw “thuis” of dagelijkse omgeving. Stefan Jaspers Tuin & Landschap zoekt in zijn ontwerpen naar een nieuwe benadering. Ieder mens is uniek en heeft specifieke voorkeuren. Werken met u is een inspiratiebron voor ons. Wij zijn in staat uw wensen vorm te geven in een functionele en sfeervolle buitenruimte die past bij uw levenswijze, gebruik en budget.

bottom of page