HOME - TUINONTWERP - MODERN LANDSCHAPSTUIN MET ZWEMVIJVER

LANDSCHAPSTUINMET 

ZWEMVIJVER

"We wilden een bijzondere tuin die past in het landschap 

en de woning. Het is fantastisch om tussen de bloemen te zwemmen" - Familie Pleunis

BIJZONDERE ARCHITECTONISCHE SCHUURWONING

Tijdens de bouwplannen voor deze bijzonder schuurwoning van Maas Architecten werden wij door de opdrachtgever gevraagd om een bijzonder tuinontwerp te maken. Een stoere moderne tuin waarbij de relatie met het landschap en tegelijk privacy bij de zwemvijver belangrijk is. Deze stoere schuurwoning is ontwikkeld middels de rood voor rood regeling. In het ontwerp van Maas architecten is de woning met het zicht richting het landschap gericht. De grote uitdaging voor de tuin is het creëren van privacy omdat de woning aan een druk fietspad is gelegen.

1/18

VERBINDING TUSSEN BINNEN, BUITEN EN LANDSCHAP

Het zuidelijke deel van de woning bestaat volledig uit glas waardoor er veel relatie met de tuin en het landschap is.  De woning staat 45 cm boven het maaiveld, waardoor je in huis mooi de tuin in kijkt.

Via de ruimte trappen van de grootformaat Schellevis betontegels van 120x120 cm loop je door de beplanting de tuin in. We hebben in het tuinontwerp voor dit grote formaat gekozen vanwege het stoere karakter. Tevens zorgen deze grote tegels ervoor dat er zo min mogelijk focus op de bestrating komt te liggen.