HOME - TUINONTWERP - MODERN LANDSCHAPSTUIN MET ZWEMVIJVER

LANDSCHAPSTUINMET 

ZWEMVIJVER

"We wilden een bijzondere tuin die past in het historische landschap en bij onze woning. Het is fantastisch om tussen de bloemen te zwemmen" - Familie Pleunis

BIJZONDERE ARCHITECTONISCHE SCHUURWONING

Tijdens de bouwplannen voor deze bijzondere schuurwoning in Enschede van Maas Architecten werden wij door de opdrachtgever gevraagd om een bijzonder tuinontwerp te maken. Een stoere moderne tuin waarbij de relatie met het landschap en tegelijk privacy bij de zwemvijver belangrijk is. Deze stoere schuurwoning is ontwikkeld middels de rood voor rood regeling. In het ontwerp van Maas architecten is de woning met het zicht richting het landschap gericht. De grote uitdaging bij het maken van het tuinontwerp was het creëren van privacy omdat de woning aan een druk fietspad is gelegen.

ZWEMVIJVER MET BIJZONDERE BEPLANTING

In het tuinontwerp hebben we een contrast gemaakt tussen een besloten en open deel. De wens om in de tuin te kunnen zwemmen was groot. We hebben een zwemvijver ontworpen waarbij het water wordt gezuiverd door planten zoals gele lis. Rondom de zwemvijver hebben we een grondwal met een beplanting van vaste planten en siergrassen ontworpen waardoor er altijd privacy rondom de zwemvijver is. Op de erfgrens staat een gemengde landschappelijke haag van beuk, meidoorn, veldesdoorn en vuurdoorn. Deze haag is het hele seizoen gesloten en ziet de tuin er van buitenaf heel landschappelijk uit.

beplantingprincipe ZOMER
beplantingprincipe ZOMER

beplantingprincipe VOORJAAR2
beplantingprincipe VOORJAAR2

beplantingprincipe VOORJAAR
beplantingprincipe VOORJAAR

beplantingprincipe ZOMER
beplantingprincipe ZOMER

1/4

VERBINDING TUSSEN BINNEN, BUITEN EN LANDSCHAP

Het zuidelijke deel van de woning bestaat volledig uit glas waardoor er veel relatie met de tuin en het landschap is.  De woning staat 45 cm boven het maaiveld, waardoor je in huis mooi de tuin in kijkt.

Via de ruime trappen van de grootformaat Schellevis betontegels van 120x120 cm loop je door de natuurlijke beplanting de tuin in. We hebben in het tuinontwerp voor dit grote formaat gekozen vanwege het stoere karakter. Tevens zorgen deze grote tegels ervoor dat er zo min mogelijk focus op de bestrating komt te liggen.

1/13